Kirúgták a Szalai Ádámot kirúgó edzőt a svájci csapattól

FC Basel 1893 v CSKA Sofia - UEFA Conference League Play-off Second Leg NurPhoto General news CSKA Sofia Basel Switzeland August 25 2022 UEFA Conference League play-off second leg match FC Basel head coach St. Jakob-Park stadium Alexander Frei CSKA Sofia
FC Basel head coach Alexander Frei during UEFA Conference League play-off second leg match between Switzerland's FC Basel 1893 and Bulgaria's CSKA Sofia at the St. Jakob-Park stadium in Basel, Switzerland, 25 August 2022. (Photo by Georgi Paleykov/NurPhoto) (Photo by Georgi Paleykov / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Basel kedden reggel kirúgta a csapat vezetőedzőjét, Alexander Freit.

A 43 éves, korábbi 103-szoros svájci válogatott focista Frei 2022 májusában azt követően ült le a 2010-es évek svájci sikercsapatának, de az elmúlt években csak szenvedő Baselnek a kispadjára, hogy a Winterthurral a másodosztályt megnyerve feljutott az élvonalba.

Az FC Basel azonban kritikán alul szerepelt az idényben: 19 forduló után 22 ponttal csak a 10 csapatos bajnokság 7. helyén áll, mindössze három ponttal megelőzve az utolsó, kieső helyen álló Winterthurt. A Basel legutóbb szombaton lépett pályára, akkor Zürichben kapott ki 1-0-ra a Grasshoppertől.

Frei csapatán a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám sem tudott segíteni, sőt, a játékos és az edző viszonya egy idő után kezelhetetlenné vált. Frei előbb kizárta az edzésekről Szalait, aki bírósághoz fordult, és "visszaperelte" magát a csapatba, azonban ezt követően sem számolt vele a szakember, aki nem vitte el a csapat januári edzőtáborába. A magyar csatárt ezt követően el is küldte a Basel, amelyik most az edzőtől is megvált. Az új szakvezetőt egyelőre nem nevezte meg a klub.