Vágólapra másolva!
A Marco Rossi szövetségi kapitány által behívott újoncok izgatottan várják, hogy csatlakozhassanak a magyar labdarúgó-válogatotthoz a jövő héten.

Az olasz szakvezető az észtek elleni felkészülési, valamint a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretébe négy olyan játékost hívott be, akinek ez lesz az első összetartása a nemzeti csapatban, s közülük a kapus Demjén Patrik, valamint a támadó Csoboth Kevin és Varga Barnabás is arról beszélt az M1 Nemzeti Sportíradónak, hogy büszke és boldog, hogy lehetőséget kap a bizonyításra.

"Nyilván nagyon örültem neki, hiszen minden gyereknek ez az álma. Egyértelműen feldobódtam a hírtől, és várom a jövő heti edzéseket" - mondta Varga Barnabás, a Paks támadója, aki 17 találattal vezeti az OTP Bank Liga góllövőlistáját.

Az biztos, hogy ha kapok játéklehetőséget, próbálom majd meghálálni a bizalmat."

Az NB I góllövőlistáját vezető Varga Barnabás is helyet kapott a magyar válogatott keretében Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Csoboth Kevin, az Újpest futballistája elárulta, hogy Marco Rossi korábbi kerethirdetéseit is mindig megnézte a televízióban, most pedig nagyon meglepődött, amikor az ő neve is elhangzott behívott játékosok között.

"Nagyon jólesett és önbizalmat is ad a behívó. Nagy utat tettem meg eddig, és erre büszke vagyok" - nyilatkozta a csatár, utalva arra, hogy az előző szezonban még a másodosztályú Szeged labdarúgója volt. A játékos azt is elárulta, hogy

sokan gratuláltak neki, és a legjobban Szoboszlai Dominik szavainak örült, akivel az utánpótlás korosztályban sokszor játszott együtt.

Csoboth Kevin, az Újpest támadója büszke, hogy lehetőséget kap a bizonyításra Forrás: ujpestfc.hu

Demjén Patrikot, a Zalaegerszeg kapusát a bejelentés előtt értesítették Marco Rossi döntéséről, amit szavai szerint még csak most kezd felfogni igazán.

- mondta boldogan a hálóőr, hozzátéve, biztos benne, hogy az első válogatott behívójára mindig büszkén és boldogan fog visszaemlékezni, ahogy azt is megjegyezte, hogy ez egy új út kezdete lehet a számára, és azon fog dolgozni a jövőben, hogy később is meghívják a válogatottba.

A magyar válogatott jövő csütörtökön az észteket, négy nappal később pedig az első Eb-selejtezőn a bolgárokat látja vendégül a Puskás Arénában.