Teljesen kifakadt a bírókra a Manchester United edzője

775926819 fbl Horizontal
Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag (L) gestures to Manchester United's Brazilian midfielder Casemiro (R) as he is substituted during the English FA Cup fourth round football match between Manchester United and Reading at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 28, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United focicsapata hazai pályán csak 0-0-s döntetlent ért el az angol bajnokság utolsó helyén álló Southampton ellen, amiben közrejátszott az is, hogy a 34. perctől kezdve emberhátrányban játszott a csapat. Casemiro kiállítását Erik ten Hag vezetőedző nem vette jó néven a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A brazil focista videózás után kapott egyből piros lapot a veszélyes becsúszásáért, amit követően Casemiro sírva hagyta el a pályát. Utólag az is kiderült, hogy az angol szövetség négymeccse eltiltással sújtotta ezért a 31 éves játékost, akinek ez már a második kiállítása volt a szezonban.

Erik ten Hag felháborodott a döntésen, mert szerinte következetlen ítéleteket hoznak a ligában. Példának azt hozta fel, hogy szombaton a Leicester védője, Ricardo Pereira megúszta a büntetést, miután a Chelsea játékosa, Joao Felix ellen hasonló szabálytalanságot hajtott végre.

Erik ten Hagnak vigasztalnia kellett Casemirót Forrás: AFP/Oli Scarff

„Következetlenségnek gondolom, és

Ráadásul volt két tizenegyes-szituáció, amelyeknél viszont nem szóltak a játékvezetőnek, pedig főleg az első szerintem egyértelmű kezezés volt. Szóval, mik az irányelvek?" – utalt Erik ten Hag Armel Bella-Kotchap kezezésére Marcus Rashford beadásánál.

– folytatta a holland szakember. – Aki ért a futballhoz, tudja, hogy mi a szabályos és mi a durva, Casemiro pedig igazán sportszerűen szokott játszani. Keményen, de sportszerűen. Úgyhogy ezért is erősen vitatható [a piros lap]."