Guardiola megakadályozta, hogy Haaland megdöntse Messi rekordját

fbl Horizontal
Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland (L) shakes hands with Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola as he leaves the pitch after being substituted off during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match between Manchester City and RB Leipzig at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 14, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Erling Haaland gyakorlatilag egymaga kivégezte a Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló RB Leipziget a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A norvég sztár öt gólt rúgott a lipcseiknek, amire a sorozat történetében eddig csupán két focista volt képes.

Az egyik Lionel Messi, aki még a Barcelona játékosaként lőtt ötöt 2012 márciusában a Bayer Leverkusennek, míg két évvel később, 2014 októberében Luiz Adriano volt ennyiszer eredményes egy Shakhtar Donyeck-BATE Boriszov összecsapáson. Haaland már az első félidőben mesterhármasig jutott, ám a rekorddöntésre nem volt lehetősége, mivel Pep Guardiola lecserélte őt a 63. percben.

Igaz, egy másik rekordot megdöntött. Eddig Messi volt a legfiatalabb focista, aki 30 gólt lőtt a BL-ben, most már Haaland az.