Kettős emberelőnyben jutott tovább az FA-kupában a Manchester United

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes (L) celebrates with teammates after scoring their third goal during the English FA Cup quarter-final football match between Manchester United and Fulham at Old Trafford in Manchester, north-west England, on March 19, 2023. - Man Utd won the game 3-1. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United nyerte a labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjének az egyetlen olyan párharcát, melyben két élvonalbeli csapat küzdött meg egymással.

A United vasárnap a Fulhamet látta vendégül, és a gól nélküli első félidő után hátrányba került. A házigazda a 70. percben tudta feltörni a vendégek védelmét. Ekkor Jadon Sancho került helyzetbe, lövését azonban Willian, a Fulham szélsője a kezével blokkolta. A brazil játékost videózás után a bíró kiállította és büntetőt ítélt, majd még a 11-es előtt az őt meglökő Aleksandar Mitrovicot is leküldte a pályáról.

A büntetőt Bruno Fernandes értékesítette, majd a manchesteriek két perccel később kihasználták kettős emberelőnyüket, és Marcel Sabitzer góljával a vezetést is átvették, végül a 96. percben Fernandes állította be a 3-1-es végeredményt.

A Manchester United már a legjobb négy ökzött van az FA-kupában Forrás: AFP/Paul Ellis

Az MU elődöntős ellenfele a Brighton lesz, mely kiütötte a negyedosztályú Grimsby Townt, míg a másik ágon a Manchester City és a másodosztályú Sheffield United játszik majd a fináléért április 22-23-án.

Eredmények, negyeddöntő:
Sheffield United (2. osztály)-Blackburn Rovers (2.) 3-2 (1-1)
Brighton-Grimsby Town (4.) 5-0 (1-0)
Manchester United-Fulham 3-1 (0-0)
Manchester City-Burnley (2.) 6-0 (2-0)