Kiderült, mikor kezdheti újra az edzéseket a földrengés által leginkább érintett török focicsapat

Atakas Hatayspor v Trabzonspor - Turkish Super Lig Soccer Horizontal
A Hatayspor csapatánál
Vágólapra másolva!
Július-augusztusban újrakezdené az edzéseket a Hatayspor, amely a Törökországot és Szíriát sújtó földrengések hatására lépett vissza a török labdarúgó-bajnokságtól.

Az együttesből - amely a Gazianteppel együtt döntött a visszalépés mellett - a romok alatt hunyt el a ghánai válogatott labdarúgó Christian Atsu és a sportigazgató Taner Savut, valamint néhány utánpótlás-játékos is.

nyilatkozta Aydin Toksöz alelnök, aki szerint nyár előtt lehetetlen újraindítani a klub vérkeringését. A Hatayspor néhány játékost kölcsönadott formájuk megtartása érdekében, az edzéshelyszínei megrongálódtak, az egyesület pedig gazdaságilag tönkrement, ám Európa-szerte élő törökök ajánlottak fel adományt a megsegítésére. A klub stadionja - ahol Atsu a tragédia előestéjén a hajrára csereként beállva győztes gólt szerzett szabadrúgásból a Kasimpasa elleni bajnokin - most vészhelyzeti menedékként szolgál az otthonukat elvesztők számára, a pályán is sátrak állnak.

A Hatayspor játékosai (fehér mezben) júliusban kezdhetik újra az edzéseket Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Burak Milli

A február 6-i pusztító erejű földrengésnek a legfrissebb adatok szerint Törökországban 48 488 halálos áldozata volt, míg Szíriában megközelítőleg hatezer ember vesztette életét.