Pályára lép az orosz fociválogatott, méghozzá nézők előtt

Foci vb, így örült az orosz csapat a spanyol meccs után
Russia's players celebrate their victory at the end of the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Spain and Russia at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 1, 2018. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Irán és Oroszország labdarúgó-válogatottja csütörtökön Teheránban nézők előtt vív barátságos mérkőzést - jelentette be az orosz sportági szövetség.

Korábban az iráni szövetség azt közölte, hogy mérlegelik a mérkőzés üres lelátók előtti megrendezését, bár a szurkolók esetleges kizárására nem szolgált magyarázattal. A két ország illetékeseinek megbeszélései során orosz részről felvetődött, hogy a mérkőzést - ugyancsak március 26-án - az iráni főváros helyett Szocsiban rendezzék meg.

Újra pályán az orosz fociválogatott Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Oroszország ukrajnai háborúja miatt az orosz válogatott tavaly márciustól feketelistára került a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetségnél (UEFA) egyaránt. Mindkét szervezet kitiltotta az égisze alatt zajló tornákról a csapatot, amely így nem játszhatott a katari világbajnokság selejtezőjének rájátszásban, nem szerepelt a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolásán sem, és csupán barátságos mérkőzéseket vívhat azóta is.

Az iráni vendégszereplésig az orosz válogatott három nemzetközi meccset tudott játszani, egyformán volt szovjet tagköztársaságok, szeptemberben Kirgizisztán (2-1), novemberben pedig Tádzsikisztán (0-0) és Üzbegisztán ellen (0-0).