Szívproblémái miatt vissza kell vonulnia a brazil válogatott sztárfocistának

Isco, Lucas Leiva
SPAIN, Madrid : Real Madrid's midfielder Isco (R) vies with Liverpool's Brazilian midfielder Lucas Leiva during the UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs Liverpool FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 4, 2014. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A többek között a Liverpoolban és a Lazióban is megfordult brazil focistának, Lucas Leivának a szívproblémái miatt véget ért a pályafutása.

A 36 éves, 22-szeres brazil válogatott focistánál még decemberben diagnosztizáltak szívelégtelenséget akkor 2-3 hónap pihenőre kötelezték.

Mostanra kiderült, hogy nem tudja folytatni az élsportot, az orvosai tanácsára úgy döntött, hogy visszavonul.

A játékos szavait a Lazio egyik szurkolói oldala idézte a közösségi oldalán a döntés meghozatalát követően.

A korábi liverpooli játékos, Lucas Leiva visszavonul Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

amelyeket a három klubban és a futballban töltött több mint 30 évemben éltem át, de most csak azért vagyok itt, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki segített ezen az úton. Utazásom során sok ember hozzájárult a fejlődésemhez. Nem is tudok mindenkit megemlíteni. A családom alapvető fontosságú, ők voltak a támaszom, mindig hittek bennem és velem együtt élték meg ezt az álmot. Köszönet még az edzőknek, a csapattársaknak, a barátaimnak a feltétlen támogatásért és a szurkolóknak, akik mindig velem voltak!

Nagyon szépen köszönöm labdarúgás. Köszönet minden rajongónak szerte a világon! Bizakodva vágok bele ebbe az új ciklusba, amely most kezdődik az életemben"

- mondta a brazil középpályás, aki többek között Angol Ligakupa-győztes, de egyszer az Olasz Kupát, míg kétszer az Olasz Szuperkupát is elhódította.

A futballista a Gremio utánpótlásában nevelkedett, ott kezdte profi pályafutását is, a Libertadores Kupában ezüstérmes volt, majd 2007-ben Liverpoolba igazolt. Az angol csapattal megnyerte a Ligakupát, az Európa-ligában döntőt játszhatott, egyszer pedig megválasztották az idény legjobbjának a klubnál. Utóbbi elismerést következő klubjánál, a Laziónál kétszer is megkapta, illetve megnyerte az Olasz Kupát. Végül tavaly visszatért a Gremióhoz.

Hazája felnőtt válogatottjában 22-szer szerepelt, a 2008-as pekingi olimpián bronzérmes volt, 2006-ban pedig őt választották az év legjobb brazil labdarúgójává.