Vágólapra másolva!
Egy nappal a keddi nyolcaddöntős Bajnokok Ligája-búcsú után menesztették a Club Brugge labdarúgócsapatának kispadjáról Scott Parkert.

A klub szerdai bejelentése emlékeztet rá: a korábbi angol válogatott labdarúgó a Fulham és a Bournemouth vezetőedzői posztja után vette át az irányítást az elmúlt év végén. Elődje az elmúlt három idényben bajnoki címet nyert klubnál Carl Hoefkens volt, akinek irányításával története során először jutott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőbe az együttes, ennek ellenére a trénert hat hónap után, december 28-án menesztették.

Scott Parker két hónapig dolgozott a Club Brugge csapatánák Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Scott Parkernek még ennyi idő sem jutott, mivel irányítása alatt 12 találkozóból mindössze kettőt tudott megnyerni a Brugge, amely - 21 pontos lemaradással az éllovas Genk mögött - csupán negyedik a belga pontvadászatban, ugyanakkor még van esélye bejutni a négycsapatos rájátszásba.

A 42 esztendős brit szakember belgiumi pályafutásának utolsó találkozóját a Benfica elleni BL-nyolcaddöntős párharc visszavágója jelentette: a keddi találkozót nehéz helyzetben várta együttese, miután az első mérkőzésen hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett. Lisszabonban pedig még ekkora ellenállást sem tudott tanúsítani, 5-1-re kikapott, így kettős vereséggel zárta a nemzetközi kupaidényt.