Vágólapra másolva!
Első menedzserekként iktatták be a Premier League Hírességek Csarnokába a Manchester Uniteddel 13 bajnoki címet szerző Sir Alex Fergusont és az Arsenallal három bajnoki címet szerző Arsene Wengert.

Az angol bajnokság hivatalos honlapján közölte a hírt, hogy az angol bajnokság két legendás alakját beiktatták a a Premier League Hírességek Csarnokába. Sir Alex Ferguson 1986-ban vette át a Manchester United irányítását, mellyel első bajnoki címét 1992-ben szerezte, amit még további 12 követett 2013-as visszavonulásáig. A 13-szoros Premier League-győztes skót az FA-kupában ötször, a Ligakupában négyszer nyert, a Bajnokok Ligáját pedig kétszer hódította el a Vörös Ördögökkel.

Wenger és Ferguson évekig viaskodtak egymással az angol bajnokságban Forrás: AFP/Harold Cunningham

A 81 éves szakember kezei alól hat olyan játékos került ki, akik már most tagjai a PL Hírességek Csarnokának (David Beckham, Eric Cantona, Roy Keane, Wayne Rooney, Peter Schmeichel és Paul Scholes).

Sir Alex Ferguson nevéhez több rekord is fűződik, hiszen 810 mérkőzésen 528 győzelmet aratott és összesen 1752 pontot gyűjtött, ráadásul 11-szer választották meg az idény, 27-szer pedig a hónap legjobb menedzserének.

Alex Ferguson és Wenger sokat meccselt egymás ellen Forrás: AFP/Jim Watson

Arsene Wenger 22 idényt töltött el az Arsenal élén, s ezalatt három bajnoki címet szerzett, közte a 2003–2004-es évadban, amikor a londoni csapat veretlenül végzett a tabella élén. A francia edző vezetésével 828 mérkőzéséből 476-ot nyertek meg az Ágyúsok 199 döntetlen mellett.

Wengert 1998-ban, 2002-ben és 2004-ben is az idény menedzserének választották, tanítványai közül pedig Thierry Henry és Patrick Vieira is tagja már a Hírességek Csarnokának.