Vágólapra másolva!
Továbbra is teljesen nyílt az angol bajnoki címért folytatott versenyfutás a listavezető Arsenal és a címvédő Manchester City között, így a nem rég minden idők legjobb futballedzőjének megválasztott Sir Alex Fergusont kérdezték arról, hogy szerinte ki nyeri a bajnokságot.

A 81 éves skót szakember 1986 és 2013 között irányította a Manchester Unitedet, számos nagy sikert aratva angol együttesével, többek között 13 bajnoki címet nyert a klub edzőjeként. Egy ideig úgy tűnt, hosszú idő után a Manchester United szurkolói is reménykedhetnek abban, hogy csatlakozhatnak a bajnoki címért folytatott küzdelemhez, de a közelmúltbeli botlások, mint például a Liverpool elleni 7-0-s vereség, alighanem véget vetettek ennek. Így gyakorlatilag már csak az Arsenalnak és a Manchester Citynek maradt reális esélye az élen végezni.

Alex Fergusot nem érdekli a bajnoki címért folyó verseny Forrás: AFP/Oli Scarff

A brit lóversenysport koronaékszerének számító Cheltenham Festivalon járt Sir Alex Ferguson is, aki köztudottan rajong a lóverseny iránt, és ha már ott volt, az ITV riportere megkérdezte tőle, hogy a két csapat közül szerinte melyik fogja megnyerni a bajnokságot. Nos, a skót szakember nem ment a szomszédba egy kis csipkelődésért, és csattanós választ adott:

- mondta szűkszavúan Ferguson.

Tizenegy fordulóval a bajnokság vége előtt az Arsenal jelenleg öt ponttal vezeti a bajnokságot a Manchester City előtt.