Két napja még csalónak nevezte a lefejelt focibírót a BKV Előre

Busai Attila, Kisvárda II, BKV Előre,
Busai Attila nem bírt az indulataival
Vágólapra másolva!
Az az óriási botrány, amely a hét végén történt az NB III-as BKV Előre-Kisvárda II. mérkőzésen, egészen elképesztő hullámokat gerjesztett. A bíró, Büki Gábor három BKV Előre-játékost is kiállított, majd elzavarta a kispadtól a budapesti csapat edzőjét, ifj. Albert Flóriánt. A meccs végén az egyik kiállított játékos, Busai Attila lefejele és megütötte a bírót. Az MLSZ 6 évre tiltotta el Busait, aki mögül szerdára már totálisan kihátrált klubja. Ám az, ahogy a legnagyobb közösségi oldalon írtak erről a meccsről és a bíróról, nem mindennapos.

A bejegyzés még szerda délután is fent volt a közösségi oldalon. Le is fényképeztük, mert ha esetleg valaki leszedné, akkor soha többet nem lenne meg. Íme az első kép.

Elvezette: Büki Gábor. Mindezt a BKV Előre Facebook-oldalán lehet elolvasni Forrás: Facebook - BKV Előre

Az, hogy a klub hivatalos oldalán így, ebben a stílusban írtak a játékvezetőről, több mint érdekes. Az "elvezette" szóról természetesen mindenkinek az jut az eszébe, hogy a bíró elcsalta a mérkőzést. Ám ezzel a történetnek nem volt vége.

Az utolsó bekezdésben ugyanis arról írnak, hogy a 25 életévét még be nem töltött bíró képességeit meghaladta ennek az NB III-as meccsnek a levezetése. A bejegyzés így zárult: "Hihetetlen sok téves (?????) ítélet, botrányos játékvezetést mutatatott be az ifjú játékvezető. Folyamatosan provokálta a hazai játékosokat beszólásaival, kritizálta őket játékuk miatt. Egy játékvezető, ha úgy gondolja, hogy valami méltánytalanság éri a játékosok, edzők felől, könnyen a zsebébe nyúl, villan a sárga, vagy a piros lap, máris büntet. De ki védi meg a játékosokat, ha találkoznak egy arrogáns, öntelt, szemtelen játékvezetővel?"

Az utolsó bekezdésben is érdekes dolgokat lehet olvasni Forrás: Facebook - BKV Előre

Csak két napnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a BKV Előre 180 fokos fordulatot vegyen és megváltoztassa az álláspontját. Hiszen a labdarúgó-szakosztály vezetője, Mátyus Tibor az Origónak szerdán azt mondta, hogy elhatárolódnak Busai amúgy vállalhatatlan cselekedetétől.

Értik, ugye? Hétfőn még lecsalózzák a bírót, szerdán meg magára hagyják a játékosukat és közlik, hogy nem tudnak azonosulni saját focistájukkal.