Vágólapra másolva!
A Manchester United a hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2028 nyaráig meghosszabbította Alejandro Garnacho szerződését.

A 19 éves argentin szélső az idei szezonban robbant be a United felnőtt csapatában, Erik ten Hag pedig rendszeres játéklehetőséget biztosított neki. Minden sorozatot figyelembe véve négy gólt és négy gólpasszt jegyzett eddig az idényben. A fiatal támadó szerződése jövő nyáron járt volna le, ám az új szerződés aláírásával további öt évvel meghosszabbította kontraktusát. Ráadásul az eddig az akadémisták fizetési osztályába tartozó Garnacho az első csapat tagjaihoz hasonló fizetést fog kapni. A Daily Mail információi szerint eddigi fizetésének tízszeresét teheti zsebre, vagyis a heti 5000 font helyett 50 ezret (nagyjából 21 millió forint).

"Amikor csatlakoztam ehhez a hihetetlen klubhoz, olyan dolgokról álmodoztam, hogy egy nap pályára lépek az Old Traffordon, majd megszerzem az első gólomat, és ezzel a címerrel a mellkasomon trófeákat nyerek. Nagyon büszke és meghatott vagyok, hogy ezeket a pillanatokat már átélhettem a családommal együtt, akik mindenben támogattak.

A menedzser és az edzői stáb rengeteget segített és mindent megtett azért, hogy tovább fejlődjek, az ő támogatásukkal napról napra jobb leszek, és mindent megteszek azért, hogy a csapat sikeres legyen" – mondta a fiatal támadó új szerződése aláírása után.

Alejandro Garnacho szerződését meghosszabbított a Manchester United Forrás: AFP/Paul Ellis

Garnacho az elmúlt hetekben bokasérülés miatt nem nem állhatott Erik ten Hag rendelkezésére, de már újra edzésbe állt, így az Aston Villa elleni hétvégi bajnokin visszatérhet. Garnacho a Ligakupa után az FA-kupa döntőjében gyűjtheti be második trófeáját a Manchester United felnőttcsapatával, ahol majd június 3-án a Manchester Cityvel találkozik a MU a Wembley Stadionban.