Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában a Real Madrid 1-0-ra kikapott a Valencia otthonában. Carlo Ancelotti csapata így nem tudta visszavenni a második helyet az Atlético Madridtól, azonban a lefújás után nem a Real vereségétől van hangos a sajtó, hanem attól, hogy a találkozón kiállított Vinícius Júnior ismét felszólalt az őt ért rasszista támadások miatt.

A találkozó hajárjában sokáig állt a játék, mert a hazai drukkerek rasszista bekiabálásokkal illették a Real brazil játékosát. Vinícius Júniornál el is szakadt a cérna, és megütötte Hugo Durót, amiért piros lapot adott neki a játékvezető.

Vinícius számára azonban még nem ért véget a történet: az öltöző felé menet ugyanis mutogatni kezdett a hazai szurkolóknak, akik ezáltal még inkább ellene fordultak.

A találkozó után a brazil válogatott támadó a közösségi oldalán fakadt ki az őt ért rasszista támadások miatt.

Vinícius Júniort rengeteget faragták a Valencia elleni meccsen Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Jose Hernandez

„Nem ez volt az első alkalom, nem is a második és nem is a harmadik. A rasszizmus normális a La Ligában. A bajnokság szerint normális, a szövetség szerint is normális, az ellenfeleket pedig ezzel bátorítják. Nagyon sajnálom.

Sajnálom a spanyolokat, akik nem értenek egyet, de ma Brazíliában Spanyolországot a rasszisták országaként ismerik. És sajnos mindazért, ami minden héten történik, nem tudom megvédeni. Egyetértek. De erős vagyok, és végig küzdeni fogok a rasszisták ellen, még akkor is, ha már messze leszek innen" – írta az Instagram-oldalán Vinícius Júnior, akit az idei szezonban már több rasszista támadás ért a La Ligában.

A találkozó után Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője elmondta, hogy le akarta cserélni a brazil támadót, ő azonban folytatni akarta a játékot.

„Nem a futballról akarok ma beszélni, hanem arról, ami történt. Ez sokkal fontosabb, mint a vereség.

- mondta a meccs után Ancelotti a Movistar TV-nek, aki Vinícius piros lapját os túlzónak tartja, mert véleménye szerint nem volt benne agresszió.

Ancelotti próbálta nyugtatni a brazil támadót Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez

„Számomra Vinicius a világ legnagyobb játékosa, a legerősebb.

A La Ligának problémája van a rasszizmussal, szerintem ilyen esetekben le kell állítaniuk a játékot. Nincs más lehetőség" - tette hozzá az olasz szakember.

Vinícius Juniort az utóbbi időben rendre megtalálják. Januárban a Real Madrid-Atlético Madrid Spanyol Kupa negyeddöntő előtt az Atléti-szurkolók az egyik hídról egy nyakánál fogva felakasztott Vinícius Junior mezbe öltöztetett bábut lógattak le, ezt megelőzően pedig az Athletic Bilbao-szurkolók is rasszista rigmusokat énekeltek neki. Az Osasuna elleni február meccsen a találkozó előtti gyászszünet alatt a hazai csapat drukkerei szidalmazták őt trágár módon

A La Liga a Valencia elleni találkozó után közleményt adott ki, amelyben fogadkozott, hogy kivizsgálja és megfelelő jogi lépéseket tesz, ha bármilyen gyűlölet-bűncselekményt észlel a mérkőzéseken.