Vágólapra másolva!
Podgoricában, a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőt megelőzően sem maradhatott el a magyar szurkolók szervezett vonulása. Rohamrendőrök sorfala között, énekelve színes füstbe burkolózva vonultak a mieink. Az elővigyázatosság indokolt volt, de a félelem nem: a legkisebb attrocitás nélkül tették meg a magyar drukkerek a nagyjából tízperces utat.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tud

A 2016-os franciaországi Európa-bajnokság mérkőzései előtt vált a magyar tábor szokásává a közös vonulás, ami azóta szinte betonba vésett szokás lett, így természetesen Podgoricában sem maradhatott el. Az MLSZ tájékoztatása szerint a helyi szervezők 500 jegyet adtak a magyar drukkereknek, de ennél jóval többen vonultak, ugyanis számos montenegrói szurkoló továbbadta a jegyét, így a magyar tábornak kijelölt szektor mellett a lelátó fedett hosszú oldalán is sok magyar drukker ült.

A vonulás maga a megszokott rendőri készültség - a balkáni rohamrendőrök valamiért félelmetesebbek, mint a világ más részein - de gond nélkül lezajlott. Indulás előtt több drukker is kedélyesen beszélgetett a testpáncélos renfenntartókkal, majd a csevapos környékén kószáló kóborkutyákat hátrahagyva a jól ismert rigmusokat énekelve tette meg a tábor a tízperces utat.

Indul a menet:

Érkezés a stadionhoz: