Vágólapra másolva!
Az NB I-ből kiesett Budapest Honvéd labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a korábbi utánpótlás-válogatott középpályást, Adorján Krisztiánt.

"Mindenképpen szerettük volna a tengelybe igazolni játékost, akinek nemzetközi és NB II-es tapasztalata is van, ami sokat segíthet a fiataloknak a pályán és az öltözőben is, Krisztián pedig egy ilyen futballista" – idézi a klub honlapja Kun Gergelyt, a Budapest Honvéd ügyvezetőjét.

A 30 éves középpályás az MTK-ban nevelkedett, de Kispesten nőtt fel, karrierjét a Goldballnál kezdte, onnan került a kék-fehérekhez. Mindössze 16 esztendős volt, amikor az MTK-tól szerződtette a Liverpool, majd megfordult a holland Groningen, az albán Partizani és az ír Dundalk gárdájánál is, míg Olaszországban a Novarát és a Virtus Entellát is erősítette. A Liverpoolnál az U21-es csapatban szerepelt, a holland első osztályban 19, az ír első ligában 16 meccset játszott, de van 38 Serie B-meccse, sőt, játszott az Európa-ligában is, összesen több mint egy évtizedet töltött el légiósként. Az előző két szezont a Magyar Kupa-döntős Budafoknál töltötte.

– jelentette ki szerződése aláírása után Adorján Krisztián.