Kiderült, mennyire súlyos a Manchester City sztárjának sérülése

fbl Horizontal
Manchester City's Belgian midfielder #17 Kevin De Bruyne receives treatment during the UEFA Champions League final football match between Inter Milan and Manchester City at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, on June 10, 2023. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a 2021-es labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében, úgy a szombati fináléban is sérülés miatt a vártnál hamarabb le kelett cserélni Kevin De Bruynét. A Manchester City középpályásának elmondása alapján azonban ez nem is volt olyan meglepő.

A 32 éves belga játékos az első félidő közepén kapott a combjához, majd ugyan néhány percig még tudta folytatni az Internazionale ellen 1-0-ra megnyert mérkőzést, a 36. percben már nem bírta tovább és le kellett cserélni.

Hasonló dolog történt vele a Chelsea elleni, tavalyelőtti BL-finálén, ahol az Antonio Rüdigerrel történt ütközést követő lecserélése után végül a trófea megszerzése sem csillapíthatta a fájdalmait.

Az Inter elleni siker után De Bruyne elárulta, hogy számára nem volt váratlan a sérülés, hiszen már régóta küzd ugyanazzal a sérüléssel, amely az előző idény végén is sújtotta őt.

Kevin De Bruyne (17) ezt a BL-döntőt sem játszhatta végig Forrás: AFP/Marco Bertorello

„Már az előző szezon végén is addig hajtottam, amíg csak lehetett, ezt pedig nem bírta jól a testem.

Az első orvosi vizsgálatok szerint ma elpattant a combhajlító izmom."

A belgák játékosa a napokban megrendezésre kerülő, Ausztria és Észtország elleni Európa-bajnoki selejtezőt biztosan kihagyja, és várhatóan összesen

három hónapos kényszerű pihenő vár rá

a sérülése miatt.

Forrás