Vágólapra másolva!
A szaúdi pénzből új sztárcsapatot építő Newcastle United új kreatív középpályást szemelt ki magának, miután lecsúcsott Szoboszlai Dominik leigazolásáról.

A Bajnokok Ligájában induló Newcastle United hosszú heteken át ostromolta a magyar válogatott csapatkapitányát, aki végül a Liverpoolhoz szerződött 70 millió euróért. A hoppon maradt Newcastle így most olcsóbb alternatívában gondolkozik, és az Eintracht Frankfurt középpályását, Jesper Lindströmöt szerződtetné, akinek a piaci értéke a Transfermarkt adatai szerint 28 millió euró.

A német Bild információi szerint Eddie Howe csapata 35-40 millió euró közötti összegért viheti a játékost, akinek 2026 nyaráig van élő szerződése a frankfurtiakkal. A 23 éves dán válogatott futballista az előző idényben hét gólt szerzett a Bundesligában, emellett egyszer-egyszer a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is eredményes volt, így az AC Milan és az RB Leipzig figyelmét is felketette.

A magyar válogatott Willi Orbán és Jesper Lindtröm csatája a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Lindström a Bröndbynél kezdte pályafutását, majd 2021-ben igazolt a Frankfurthoz, ahol rögtön az első szezonjában Európa Liga-győztes lett a német csapattal. A fiatal játékos eddig 10 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, ebből háromszor a katari világbajnokságon lépett pályára.