Dühösek a Manchester United szurkolói az új igazolás mezszáma miatt

Horizontal
Chelsea's English midfielder Mason Mount reacts during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Chelsea at Tottenham Hotspur Stadium in London, on February 26, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Több Manchester United-szurkoló is nemtetszésének adott hangot, amikor kiderült, hogy a csapat első nyári igazolása melyik mezszámot kapta.

Mason Mount érkezését szerdán jelentették be. Az angol válogatott focista 50+5 millió fontért igazolt a Chelsea-től a Manchester Unitedhez, ahol 2028-ig írt alá, további egy évre szóló opcióval.

A szurkolók is sokan találgattak, melyik mezt kapja majd a válogatott középpályás, ugyanis az első képeken nem volt mezszám a mezén, csak a felirat. Nem sokkal később kiderült, hogy a Chelsea-ben még 19-esben focizó Mount megkapta az ikonikus manchesteri 7-est, amit legutóbb Cristiano Ronaldo viselt.

Mount és Ronaldo előtt olyan sztárok viselték a 7-es mezt Manchesterben, mint George Best, Bryan Robson, Eric Cantona vagy David Beckham, de Ronaldo első távozása után sorra buktak meg a 7-es mezben szereplő sztárok. Volt a mez Antonio Valenciáé, aki inkább vissza is adta, majd Michael Owené, Memphis Depayé, Ángel Di Mariáé, Alexis Sanchezé, majd Edinson Cavanié is.

A United drukkereit azért is zavarja, hogy Mount megkapta a 7-est, mert egy riválisnak számító csapattól jött, és sokan sokkal szívesebben látták volna a 7-esben a Cristiano Ronaldo utódjának kikiáltott Alejandro Garnachót. A közösségi oldalakon rengetegen érzik úgy, hogy "meglopták" Garnachót.