Pep Guardiola csak nevetni tudott a Manchester Uniteden - videó

RB Leipzig - Manchester City Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
22 February 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, RB Leipzig - Manchester City, knockout round, round of 16, first leg at Red Bull Arena, Manchester City coach Pep Guardiola smiles during the pre-match interview. Photo: Hendrik Schmidt/dpa (Photo by HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden megkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre, és az első napon a címvédő Manchester City is pályára lép. A szerb Crvena zvezda elleni találkozó előtti sajtótájékoztatón az angol csapat edzője kitért a Premier League-ben eddig történtekre is.

Pep Guardiolát arról kérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy a bajnokságban öt forduló után máris több nagy klubbal szemben komoly előnnyel rendelkezik a csapata. A City ugyanis a PL-ben egyedüliként hibátlan eddig, miközben a Tottenham-Liverpool-Arsenal trióval szemben két pont, a Newcastle-lel és a Manchester Uniteddel szemben kilenc pont, a Chelsea-vel szemben tíz pont az előnye.

„Valóban néhány csapat már most távolabb van tőlünk. De tudják,

– mondta Guardiola.

A spanyol trénertől ezután egy újságíró csak annyit kérdezett: "Manchester United?", mire Guardiola felnevetett. Ám a City edzője ezután szavakkal is elmondta a véleményét a városi riválisról és a Chelsea-ről.

„Csakúgy, mint a Chelsea, ők sem úgy kezdték [a szezont], ahogyan azt tervezték.

– nyilatkozta Guardiola. – Az viszont fontos számunkra, hogy a tavalyi triplázás után idén sikerült ötből öt győzelemmel indítani. Ez nagyon-nagyon jó."