Vágólapra másolva!
A szlovák labdarúgó-bajnokság alapszakaszának 7. fordulójában a Dunaszerdahely hazai pályán 3-1-re győzte le a Konferencia-liga-csoportkörös Slovan Bratislava csapatát, így hat nyeretlen egymás elleni mérkőzés után győzte le ismét a nagy riválist.

Egyik csapat sem kezdte jól a bajnokságot, hiszen 8-8 ponttal csak a tabella 5-6. helyén várták a játéknapot – igaz, a Slovan két meccsel kevesebbet játszva.

A találkozót megelőzően a hagyományoknak megfelelően a szűk kilencezres hazai szurkolótábor elénekelte a Nélküled című slágert, majd a mérkőzést a DAC kezdte sokkal jobban:

a 11. percben az exújpesti Fernand Gouré 15 méterről a jobb felső sarokba tekerte a labdát.

A gól után

a pozsonyi Tigran Barszegjan megragadta Yhoan Andzouana nyakát, de csak sárga lapot kapott az esetért;

majd Juraj Kucka rúgta fejen a meccs egyetlen magyarországi focistáját, Csinger Márkot, amit a vendégek játékosa megúszott büntetés nélkül.

A 30. percben megduplázta az előnyét a DAC:

Gouré vette el a labdát a tizenhatoson kívül bóklászó Slovan-kapustól, Ales Cermáknak passzolta, aki 25 méterről az üresen maradt kapuba emelt.

A fordulás után az 57. percben Gouré újabb gólpasszt adott, ezúttal a középen érkező Zeljko Gavricsnak adott jó labdát. Ám három perccel később ismét csak két gól volt a különbség, miután David Strelec lőtt a bal sarokba az ötös sarkáról.

Egy-egy kapufát még mindkét oldal szerzett, de a különbség már nem változott, így

a 3-1-es sikerrel a DAC három ponttal elhúzott a nagy rivális Slovan elől, akit 2022 áprilisa óta először, hat nyeretlen mérkőzés (köztük négy tétmérkőzés) után győzött le ismét.