Vágólapra másolva!
Hosszabb interjút adott a Hetek című lapnak Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, aki a Fidesz pártigazgatója is. A klubvezetőt megkérdezték arról is, hogy mennyire szerencsés, hogy ennyire sok klubnak kormányzathoz közeli tulajdonosa van.

"Én azt látom, hogy ezek az emberek, akik a sport környékén dolgoznak, mind csak jót tettek a sportnak. Nem tapasztaltam semmi kivetnivalót a ténykedésükben, ami problémát jelenthetne. Az előző kormányoknál sem volt ez másképp: gondoljunk például Mesterházy Attilára, aki a Sportegyesületek Szövetségének elnöke volt, vagy Baráth Etelére , aki a kajak-kenu szövetséget irányította, Leisztinger Tamásra, aki évekig volt a DVTK tulajdonosa. De baloldalhoz köthető emberek megfordultak a birkózás élén is, és ez számunkra sosem jelentett problémát.

Kubatov Gábor Fotó: Csudai Sándor - Origo

De a szomszédos Ausztriában is van erre példa, a Rapid Wien elnöke, Rudolf Edlinger, aki szociáldemokrata politikus. Tovább megyek, Soros Györgynek majd 2 százalék részesedése van a Manchester United klubjánál" - fejtette ki a lap kérdésére válaszolva Kubatov Gábor.