Kizárhatják a Barcelonát a Bajnokok Ligájából

fbl Horizontal ILLUSTRATION FOOTBALL CLOSE-UP LOGO FLAG
A corner flag with the badge of FC Barcelona flies during the 58th Joan Gamper Trophy football match between FC Barcelona and Tottenham Hotspur FC at the Estadi Olimpic Lluis Companys in Barcelona on August 8, 2023. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem csillapodik a botrány a Barcelona körül, csütörtökön ugyanis vesztegetés gyanújával vádat emeltek a klub ellen a játékvezetői bizottság alelnökének történt kifizetések miatt.

Márciusban robbant a bomba, hogy a Barcelona 2016 és 2018 között 1,4 millió eurót utalt át a spanyol szövetség játékvezetői bizottságának alelnöke, José Maria Enriquez Negreira egyik cégének. Az érintettek nem tagadták, hogy az átutalások megtörténtek, de a gránátvörös-kékek azzal védekeztek, hogy tanácsadásért fizettek hét-nyolc millió eurót a vállalatnak.

Most a spanyol El Debate arról számolt be, hogy a bíróság vesztegetés gyanújával vádat emelt a Barcelona ellen, valamint Enríquez Negreirának, a fiának, Javier Enríquez Romerónak, illetve a katalán együtes korábbi elnökeinek, Sandro Rossellnek és Josep Maria Bartomeunak is bíróság elé kell állnia. Amennyiben elmarasztaló ítélet születik, úgy a katalán klubnak minden bizonnyal súlyos árat kell fizetnie, az egyik lehetséges büntetés, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kizárja a csapatot az európai kupasorozatokból, emellett a klubot a spanyol bajnokságból való kizárás is fenyegeti és komoly pénzbüntetéssel is sújthatják.

A La Liga már korábban közölte, hogy nem vizsgálódhat az ügyben, mivel az események több mint öt évvel ezelőtt történtek.