Vágólapra másolva!
Kedden este a Német Kupában a Bayern München 4-0-ra nyert a harmadosztályban szereplő Münster csapatának otthonában.

A szezon előtti német Szuperkupa-meccs miatt a Bayern München kedden este lépett először pályára a Német Kupa 2023/24-es szezonjában, a harmadosztályú Preussen Münster otthonában. Az első fordulós ellenfelek ritkán szoktak gondot okozni a Bundesligában szereplő csapatoknak.

A Bayern a jelenlegi bajnoki rendszer 1963-as bevezetése óta mindössze kétszer esett ki a kupából az első meccse után - ilyen szégyen legutóbb 1994 őszén történt a bajor csapattal.

A találkozón a bajorok már a kilencedik percben megszerezték a vezetést a kameruni Eric Maxim Choupo-Moting góljával. A folytatásban is a müncheniek domináltak, sorra alakították ki a helyzeteket, de az előnyüket csak a 40. percben tudták növelni Konrad Laimer találatával.

A találkozó végkimenetele nem volt kérdéses, de az első félidő hosszabbításában a Bayern München lezárta a meccset, amikor Joshua Kimmich jobbról belőtt labdáját a 20 éves Frans Kratzig pörgette be a kapuba.

A Bayern München gyorsan lerendezte a továbbjutást Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Friso Gentsch

A második félidőben a Bayern München óriási fölényben játszott, Thomas Tuchel csapata közel 75%-ben birtokolta a labdát, óriási helyzeteket azonban sokáig nem alakított ki. A 86. percben aztán a francia Mathys Tel egy remek kiugratás után kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel pedig kialakította a 4-0-s végeredményt, a Bayern pedig gond nélkül bejutott a legjobb 32 közé.