Óriási sportdiplomáciai siker: Magyarország ismét rangos focitornát rendez

Sevilla - Roma, Spanyolország - Olaszország, Sevilla FC, AS Roma, UEFA Európa-liga, döntő, Budapest, Puskás Aréna, 2023. 05. 31.
Budapest, 2023. május 31. José Murinho, az olasz csapat vezetőedzője (k) beszél játékosaihoz a hosszabbítást megelőző szünetben a labdarúgó Európa-liga döntőjében játszott Sevilla - AS Roma mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. május 31-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának keddi döntése szerint Magyarországon rendezik 2027-ben a női U19-es Európa-bajnokságot.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapja szerint a Csányi Sándor vezette elnökség irányítása alatt Magyarország volt már U21-es, U19-es és U17-es férfi Eb-döntő rendezője. Idén Európa-liga-döntőnek, korábban Szuperkupa-mérkőzésnek adott otthont Budapest, valamint 2021-ben a férfi Európa-bajnokság társházigazdájaként is rendeztek Eb-meccseket a Puskás Arénában.

Legutóbb az AS Roma-Sevilla Európa-liga-döntőt rendezték a Puskás Arénában Forrás: MTI/Kovács Tamás

A négy év múlva sorra kerülő női utánpótlástornát nyolc csapat részvételével rendezik majd.

Szintén kedden jelentették be, hogy a jövő évi Európai Szuperkupa-mérkőzésnek Varsó ad otthont.

A végrehajtó bizottság az albán Armand Dukát választotta az UEFA alelnökévé a lemondott spanyol Luis Rubiales helyett.

A testület következő ülésére október 10-én kerül sor, akkor jelölik ki a 2028-as és a 2032-es férfi Európa-bajnokság házigazdáját.