Vágólapra másolva!
Továbbra is nyeretlen a chilei válogatott, amely Kolumbia ellen játszott gól nélküli döntetlent a 2026-os labdarúgó-vb dél-amerikai selejtezősorozatának második fordulójában. A meccs hajrájában a Barcelona korábbi sztárja, Arturo Vidal súlyosan megsérült és kórházba kellett szállítani.

A 36 éves chilei középpályás súlyos sérülést szenvedett, amikor Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársával, Luis Diazzal küzdött a labdáért, de kicsavarodott a térde. Vidal a 73. percben fájdalmas arccal, hordágyon hagyat el a pályát, majd azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy a térdszalagjai sérültek, így műtét és több hónapos kihagyás vár rá.

A 141-szeres chilei válogatott futballista az elmúlt években többször is szenvedett már térdsérülést, most pedig biztosan kénytelen lesz kihagyni a Peru, Venezuela, Paraguay és Ecuador elleni vb-selejtezős meccseket.

Súlyosan megsérült Arturo Vidal, több hónapot ki kell hagynia Forrás: Photosport via AFP/JONNATHAN OYARZUN/PHOTOSPORT/Jonnathan Oyarzun/Photosport

A Kolumbia elleni 0-0-s találkozón az első pontját megszerző Chile állt közelebb a győzelemhez, Rodrigo Echeverría lövése azonban a kapufán csattant, míg Guillermo Maripán gólját a videobíró érvénytelenítette.