Vágólapra másolva!
Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Manchester United legendás futballistája, Wayne Rooney ismét Angliában lesz edző, miután a hétvégén közös megegyezéssel szerződést bontott az amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő DC United csapatával.

A washingtoni klub vasárnap jelentette be a hivatalos honlapján, hogy Wayne Rooney távozik a DC United vezetőedzői posztjáról, miután nem sikerült a csapatot bejuttatnia az MLS-rájátszásba. Az angol válogatott korábbi csapatkapitányát 2022 júliusában nevezte ki az amerikai együttes, azt megelőzően két évig a Championshipben szereplő Derby County menedzsere volt.

Wayne Rooney távozott a DC Unitedtől, ismét Angliában lehet edző Forrás: AFP/Jim Watson

Úgy tűnik azonban, hogy a 37 éves szakember nem sokáig lesz munka nélkül, ugyanis sajtóhírek szerint tárgyalások folytat az angol másodosztályban szereplő Birmingham Cityvel, amely hétfőn menesztette vezetőedzőjét, John Eustace-t, aki 63 meccsen irányította a szebb napokat is megélt klubot, ez idő alatt pedig 21 győzelmet aratott.

Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano is arról beszámolt a közösségi oldalán, hogy nagy valószínűség szerint Wayne Rooney lesz a birminghami csapat új edzője.

A Birmingham City jelenleg a rájátszást érő hatodik helyen áll a másodosztályban, a klub tájékoztatása szerint pedig néhány nap múlva hivatalosan is bejelentik az új menedzsert, aki véleményük szerint "félelem nélküli" mentalitást és játékstílust adhat majd a feljutásért küzdő csapatnak.