Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a korábbi segítője, Giovanni Costantino - aki az MTK-nál is volt edző - egy firenzei honlapnak nyilatkozott a csütörtök esti (21:00) Fiorentina-Ferencváros mérkőzés előtt az esélyekről.

Az olasz szakember szerint óvatosnak kell lenni az olyan eredményekkel, mint a hétvégi MTK elleni 6-1-es siker volt, mert a Ferencváros sokkal jobb a többi csapatnál.

Minden évben kvalifikálnak Európába, hála annak, hogy a költségvetésük egyre csak nő a többiekhez képest" - mondta Costantino az ulloi129.hu beszámolója szerint.

A Fradinak nehéz dolga lesz a Fiorentina ellen Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"A feröeri KÍ elleni vereség miatt kirúgták a korábbi orosz szövetségi kapitányt, Szanyiszlav Csercseszovot. A magyar asszisztensét léptették elő, majd egy hónapja érkezett Dejan Sztankovics.

Minden meccset megnyertek a Konferencia-liga selejtezői során, de lényegesen gyengébb csapatok ellen"

- összegzett az olasz edző.

Costantino szerint a Fradi nagyon szervezett klub, beleértve a sportközpontot, a költségvetést és a gyönyörű stadiont tekintve, de így is nagy a különbség azért a Fiorentinához képest.

"A csapat nagyon stabil és domináns labdatartásban és sok a gólszerzési lehetőségük – de mindez a magyar bajnokságban,

Italiano nagyszerű edző, aki kezd hozzászokni az európai szinthez. Ha a Fiorentina azonnal nekiesik a Ferencvárosnak, abból nehezen jönnek vissza a magyarok."

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány korábbi segítője, Giovanni Costantino súgott a Fradiról az olaszoknak Forrás: mtkbudapest.hu

A játékosokkal kapcsolatban elmondta, a Fradi legveszélyesebb játékosa sérülésből jön még csak vissza (nevet nem említett, de Traoréra gondolhatott), így nem tudja, játszi-e majd. A középpályán ott van az izraeli Abu Fani és a bosnyák Gojak, aki a Torinóból érkezett. A védelem két szélén olyan játékosok segíthetnek, mint az ecuadori Ramírez és az amerikai Wingo.

Gojak és Wingo említése meglepő, ugyanis egyik játékost sem nevezték a KL-csoportkörre.

Costantino megmelítette, hogy a Fiorentina és a Genk más szint, mint a Csukaricski volt.

"Az viszont igaz, hogy az elmúlt években a Fradi meglepő eredményeket ért el Európában:

A Fradi-szurkolók Firenzébe is elkísérik a csapatot Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A szurkolókkal kapcsolatban elmondta, Magyarországon a Ferencvárosnak drukkolnak a legtöbben és kiváló hangulatot tudnak teremteni. Az, hogy a Fiorentina is lila, mint a Fradi városi riválisa, az Újpest, külön ok arra, hogy kiemelten kezeljék a meccset.

Mindent egy helyen az Eb-ről