Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában a Kisvárda 3-1-re kikapott a Fehérvár otthonában, ezzel Mátyus János csapata sorozatban ötödször kapott ki, és az utolsó helyen áll a bajnokságban. A találkozó után a Kisvárda edzője az M4 Sport kamerája előtt elmondta, hogy a csapatát "kicsinálja" hogy minden mérkőzését idegenben kell játszania.

Mint ismert, a Kisvárda stadionjában továbbra sem lehet mérkőzéseket rendezni a talaj bakteriális fertőzése miatt, ezért a csapatnak idegenben kell játszania a bajnoki mérkőzéseit. A Fehérvár elleni találkozó után Mátyus János elmondta, hogy csapata azért is teljesít gyengébben az OTP Bank Liga idei szezonjában.

Ami sajnos kicsinálja a csapatunkat, hogy sorozatban nyolcadik bajnoki mérkőzésünket is idegenben játszottuk. Ez korántsem ideális. Ezzel senki sem foglalkozik, én sem tettem, amíg nem kerültem ide, de ez egy gyilkos dolog.

Ezek kifogásnak tűnnek, de valós dolgok, tények, amiken nem tudunk változtatni, túl kell lépni rajta” – mondta Mátyus János, aki a második NB I-es bajnokiján irányította a Kisvárdát.

Mátyus János, a Kisvárda edzője Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Voltam már ilyen szituációban, általában mindig így kerülök egy csapathoz, hogy nehéz helyzetből indulunk. Eddig mindig megoldottam, meg fogom oldani most is, ígérem" - folytatta a Kisvárda edzője.

A szabolcsi csapat egy hete a Ferencváros, most a Fehérvár vendégeként szenvedett vereséget, a következő fordulóban pedig a Puskás Akadémiához látogat.

Jövő héten a kilencedik meccsünk jön, pontot kell csípnünk valahogy Felcsúton, aztán remélhetőleg el fog jönni a mi időnk. A Kisvárda utolsó a bajnokságban, ezzel szembe kell néznünk. Számunkra innentől minden mérkőzés élet-halál harc, ennek szellemében fogunk játszani” – tette hozzá Mátyus János.