Vágólapra másolva!
Több mint tízmillió jegyigénylés érkezett az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra.

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint tízszeres a túljelentkezés a csütörtökön 14 órakor záruló, első értékesítési szakaszban, ráadásul rengetegen akarnak csaló szoftverek révén belépőhöz jutni.

Az első fázisban 1,2 millió jegy talál gazdára, a következő értékesítési szakaszokban ennél kevesebb belépőt kínálnak majd.

Mivel a csoportsorsolásra csak december 2-án kerül sor Hamburgban, a most jelentkezők nem tudhatják, melyik csapat mérkőzésére kapnak jegyet. A rendező németek részvétele biztos, a selejtezőből pedig eddig Belgium, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Skócia, Törökország, Ausztria és Anglia jutott tovább.

A magyar válogatott is nagy valószínűséggel ott lesz az Eb-n Forrás: Mirkó István

Egy személy legfeljebb négy belépőt igényelhet, az UEFA a csütörtöki zárás után sorsol.

A jegyek ára 30-tól (körülbelül 11 700 forint) 1000 euróig terjed - előbbi a csoportszakasz legolcsóbb belépőjét jelenti, utóbbi pedig a berlini döntő legdrágább kategóriáját. A szurkolók a stadionok közötti nagy távolságok miatt naponta csak egy mérkőzésre kaphatnak belépőt. A tavalyi, katari világbajnoksághoz hasonlóan a jegyeket nem papíron, hanem csak digitálisan adják át.

A magyar válogatott jelenleg a G csoport élén áll, és ha a hátralévő két mérkőzésén legalább egy pontot szerez, kijut az Eb-re.