Sportfogadási botrány miatt börtönbe megy a magyar focicsapat edzője

Subject picture, symbol photo: arrest of a suspect with handcuffs. databaseREST close up police VM hold on Horizontal ARREST POLICE CUSTODY POLICE VIOLENCE HANDCUFFS
Az elsőrendű vádlottnak, a szingapúri R. S. Engnek hét évet kell fegyházban töltenie /Illusztráció/
Vágólapra másolva!
Több mint tíz éve tartó fogadási botrányból kifolyólag induló ügynek vetett véget jogerős ítéletével a Kúria, melyen végén K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, S. Lászlónak valamint az NB III-ban szereplő Balatonfüred edzőjének, B. Istvánnak börtönbe kell vonulnia.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) még 2009-ben tett feljelentést fogadási csalási ügyben, majd ezután ismert labdarúgókat, játékvezetőket vádolt meg a fővárosi főügyészség.

A nyomozás éveken át tartott, az azt követő bírósági tárgyalások közül háromban már jogerős ítélet születtek. Az elsőrendű vádlottnak, a szingapúri R. S. Engnek hét évet kell fegyházban töltenie, mivel a másodfokon kiszabott, fegyházban történő szabadságvesztésről szóló ítéletet helyben hagyta a Kúria - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Az elsőrendű vádlottnak, a szingapúri R. S. Engnek hét évet kell fegyházban töltenie /Illusztráció/ Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann / Sven Simon

A másodrendű vádlottak közül a korábbi labdarúgónak, K. Zoltánnak, L. Mátyásnak, S. Lászlónak valamint az NB III-ban szereplő Balatonfüred edzőjének, B. Istvánnak is be kell vonulnia a fegyházba – a háromtól hét évig terjedő büntetésük idejébe beszámítják a korábban előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött napokat.

Csákvár Tamás, a Balatonfüred elnöke elárulta, hogy keresik B. István utódját.