Írni sem lehet jobb forgatókönyvet annál, mint ami az év legőrültebb focirangadóján történt - videó

Weverton Horizontal
RJ - RIO DE JANEIRO - 01/11/2023 - BRAZILIAN A 2023, BOTAFOGO (Photo by Thiago Ribeiro / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a listavezető Botafogo hiába volt háromgólos előnyben hazai pályán, végül 4-3-ra kikapott a közvetlen rivális Palmeiras ellen.

A Rio de Janeiró-i Botafogo a 36. percben már 3-0-ra vezetett, amivel biztosnak tűnt, hogy 9 pontra növeli az előnyét a tabella élén a címvédő riválisa előtt, 7 fordulóval a zárást megelőzően.

A vendég Sao Pauló-iak azonban más hozzáállással érkeztek ki a szünetről a pályára, és a 49. percben máris megjött a szépítés. Ám újabb gólt sokáig nem tudtak szerezni, és az sem segített, hogy a 76. percben emberelőnybe kerültek. Akkor pedig már végképp minden eldőlni látszott, amikor a 83. percben tizenegyest rúghatott a Botafogo.

Ám Tiquinho Soares büntetőjét védeni tudta Weverton kapus, egy perccel később pedig már 3-2 volt az állás. Sőt, a 89. percben José Lopes gólja az egyenlítést jelentett a Palmeiras számára, hogy aztán

a kilencperces hosszabbítás legeslegvégén Murilo egy beadás után közelről a hálóba lője a labdát, és megnyerje az év legőrültebb meccsét a címvédőnek.

A különbség így 3 pontra csökkent a tabella élén, és ugyan az egy meccsel kevesebbet játszó Botafogónak továbbra is a saját kezében van a sorsa, az 1995 óta bajnoki címre váró riói szurkolók rendkívül csalódottan mehettek haza.

Eredmény, Campeonato Brasilero, 31. forduló:
Botafogo – Palmeiras 3-4 (3-0)
Gólszerzők: Carlos Eduardo (21.), Tche Tche (30.), Junior Santos (36.), ill. Endrick (49., 84.), José López (89.), Murilo (90+9.)
Kiállítva: Adryelson (76.)