Kitört a genderháború egy német stadionban, óriási botrány van a Bundesligában

SV Sandhausen - Bayer Leverkusen Sports DFB Cup soccer Horizontal
01 November 2023, Baden-Württemberg, Sandhausen: Soccer, DFB-Pokal, SV Sandhausen - Bayer Leverkusen, 2nd round, BWT-Stadion am Hardtwald: Leverkusen fans set off pyrotechnics. Photo: Jörg Halisch/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Jörg Halisch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német stadionokban az elmúlt években szinte egyáltalán nem tapasztalt dolog történt, miután a Bayer Leverkusen egyik szurkolói csoportja egy olyan transzparenst feszített ki, ami teljesen szembe megy az elfogadáspárti hivatalos kormányzati állásponttal.

A drapéria a Werder Bremen elleni idegenbeli, a listavezető gyógyszergyáriak által egyébként 3-0-ra megnyert bajnokin bukkant fel a hétvégén, és ez állt rajta:

Az egyértelmű üzenet persze azonnal óriási vihart kavart, miután a német stadionokban az elmúlt közel egy évtizedben nem volt példa hasonlóra. Politikai üzenetek meg-megjelennek, de azok inkább balos, liberális fősodor programját hirdetik, írja a Magyar Nemzet.

A lap cikke kitér arra is, hogy a német stadionokban milyen vehemensen igyekeznek lecserélni a szélsőjobbosnak mondott ultrákat békésebbnek vélt balos csoportokra, aminek nem egyszer olyan összetűzés a vége, mint, ami éppen Brémában volt, ahol a régi és az új tábor ellentéte utcai csatákká fajult.

A Bayer-ultrák drapijától most mindenki ki van borulva. A Bayer Leverkusen ügyvezető igazgatója is - természetesen - elhatárolódott a történtektől.

– mondta a Bildnek Fernando Carro.

A Bayer szurkolói klubjának egyik vezetője elmondta, hogy a drapériát előtte senki sem látta, és nem lett leegyeztetve, így hivatalosan nem is lehetett volna ott. Az Express.de pedig hozzáteszi, hogy a kiírás Németországban törvénytelennek számít, mert hivatalosan három nem létezik az országban 2019 óta, teszi hozzá a Magyar Nemzet cikke.