Vágólapra másolva!
A német rekordbajnok Bayern München a hivatalos honlapján tudatta, hogy 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a csapat kapusával, a világbajnok Manuel Neuerrel.

Neuer mindent megnyert a Bayernnel

A 37 éves Manuel Neuer 2011 nyarán érkezett a Bayern Münchenhez, azóta 11 bajnoki címet, öt Német Kupát, hét német Szuperkupát, két Bajnokok Ligáját és két klubvilágbajnokságot nyert a német csapattal.

Manuel Neuer remek formában tért vissza Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Boldog vagyok, hogy még egy évig a Bayernnél maradhatok. A hosszú sérülésem után újra teljes erőbedobással dolgozom. Hatalmas öröm számomra, hogy a pályán lehetek.

Biztos vagyok benne, hogy a szurkolókkal együtt elérhetjük a komoly céljainkat az elkövetkező években - nyilván a 2025-ös müncheni Bajnokok Ligája-döntő is ezek közé tartozik”

– mondta Neuer, aki hangsúlyozta, hogy boldogítja a tudat, hogy a csapat cserekapusa, Sven Ulreich is szerződést hosszabbított, mert ő mindig mellette van.

Neuer majdnem egy évet hagyott ki

A német világbajnok kapus tavaly decemberben, a balul sikerült katari világbajnokság után engedély nélkül elment síelni, de ott eltört a lába, ezért meg kellett műteni. Úgy volt, nyáron visszatérhet, de amikor újrakezdte a munkát, problémái adódtak a lábával. Neuernek komoly nehézséget okozott a labdák meglövése és a pontos célzás, ami komoly erőssége volt mindig, a lábmunkája volt mindig az igazi védjegye.

Arról is lehetett olvasni, hogy talán már soha többet nem térhet vissza. Augusztusban aztán újra megműtötték, egy fémdarabot vettek ki a lábából. A világbajnok kapus rehabilitációja ezúttal sikeres volt, így október 28-án a Darmstadt elleni bajnoki visszatérhetett a Bayern München kapujába.