Puskás is bekerült a vb-k történetének legjobb játékosai közé

Ferenc Puskas in the Changing Room .Fußball .Personen .Sport Kossuth_Wappen Kossuth_coat_of_arms People SPO Umkleidekabine Wappen black_ribbon crape emblem football_team fußballmannschaft lächeln mourning_band soccer soccer_team trauerflor Horizontal SPOR
Puskás Ferenc az 1956 November 8-án Svédország ellen lejátszott meccset követően a svéd Ecknerrel az öltözőben
Vágólapra másolva!
Pelé végzett az élen, Puskás Ferenc pedig a 25. helyre került a FourFourTwo örökrangsorában, amelyet a labdarúgó-világbajnokságokon mutatott teljesítmények alapján készített el és tett most közzé a havonta megjelenő nemzetközi futballmagazin.

A brazilok tavaly decemberben elhunyt kiválósága, a sportág egyetlen háromszoros világbajnoka két argentin sztárjátékost, a ma is aktív, és a múlt év végi katari vb-n a nemzeti válogatottat aranyéremig vezető Lionel Messit, illetve a 2020-ban elhunyt, 1986-ban világbajnok Diego Maradonát előzte meg.

A 33 labdarúgót rangsoroló magazin lajstromában az első tízbe került még a brazil Ronaldo, a francia Zinedine Zidane, a német Franz Beckenbauer, a francia Kylian Mbappé, a portugál Eusebio, a német Miroslav Klose és a brazil Garrincha.

Puskás Ferenc az 1956 November 8-án Svédország ellen lejátszott meccset követően a svéd Ecknerrel az öltözőben Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Fritz Fischer

Egyetlen magyarként Puskás Ferencet a 25. helyre tette a FourFourTwo, amely ugyanakkor értékelésében kiemelte, hogy az ötvenes évek Aranycsapatának, az 1954-es berni vb-döntőben a németekkel szemben alulmaradt "Magical Magyars kapitánya talán a legkiválóbb olyan futballista, aki soha nem nyert világbajnokságot".

A magazin szerint Puskás a magyarok "valaha élt legjobb játékosa akkoriban a bolygó legjobbja volt, a befolyása pedig tagadhatatlanul óriási volt".