Vágólapra másolva!
Csertői Aurél, a labdarúgó NB II-ben 10. helyen álló Budapest Honvéd múlt csütörtökön kinevezett vezetőedzője szerint a kispesti csapat számára nem reális cél ebben az idényben az élvonalba jutás, sokkal inkább, hogy mindenben javuljon és fejlődjön az együttes.

Az 58 éves szakember szerdán az M1 aktuális csatornának elmondta, a Honvéd nagyjából az ötödik-hatodik helyre érhet oda a Merkantil Bank Ligában a szezon végéig, de ehhez minden tekintetben javulásra van szükség, és a csapategységet is formálni kell még.

"Előrébb kell lépni, de a feljutás nem lehet opció, ez egyszerű matematika, a realitás talaján kell maradni"

- jelentette ki Csertői, aki szerint a keret tagjai egyénileg többet tudnak annál, mint amit eddig mutattak. A csapatnak pontosabban és jobban kell futballoznia, mert akkor több lesz a gólszerzési lehetőség is, ezek közül pedig többet kell gólra váltani, mint az elmúlt hónapokban.

Csertői Aurél szerint nem reális a feljutás Forrás: Balogh David/Budapest Honvéd

"A kerettel még ismerkedek, sok a fiatal játékos. A télen biztos, hogy szükség lesz erősítésre, ebben tehetek majd én is javaslatokat.

Jelenleg sok a sérültünk, vannak köztük meghatározó futballisták is, de nem siettetjük a visszatérésüket, inkább megvárjuk, hogy 100 százalékos állapotban legyenek" - mondta Csertői.

Az edző szerint szükségük van minél több győzelemre, mert felszabadult játékot csak akkor tudnak majd nyújtani, ha sikerélményük is van a játékosoknak.

"Ez egy nehéz feladat, aminek még az elején vagyunk.

- nyilatkozta Csertői, akinek jövő vasárnapra korábbi munkaadója, a Gyirmót ellen kell felkészítenie a Honvédot.

"Majdnem hazamegyek oda, hiszen négy évig dolgoztam ott, de ezzel a játékosoknak nem kell foglalkozniuk. Ez is csak egy meccs lesz, kielemezzük az ellenfelet és megpróbáljuk legyőzni" - jelentette ki a tréner.