Vágólapra másolva!
Ódákat zengett a Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti a csapat angol szupersztárjáról, Jude Bellinghamről a csapat Napoli elleni sikere után a Bajnokok Ligájában.

Carlo Ancelotti odáig merészkedett, hogy a legendás Zinedine Zidane-hoz hasonlította a nyári szerzeményét a klubnak, miután csapata 4-2-re nyert a Napoli ellen szerda este. Bellingham gólt szerzett és gólpasszt is adott a meccsen, a hosszabbítás pillanataiban.

Jude Bellingham góllal és gólpasszal járult hozzá a Real újabb győzelméhez Forrás: AFP/Javier Soriano

„Nem egyszerű összehasonlítani két másik generáció két játékosát" – mondta Ancelotti a meccs utáni sajtótájékoztatón, amikor ezzel kapcsolatban kérdezték. Zizou egyébként ott volt a meccsen a Bernabéuban.

„Szerintem Zidane-ban nem volt meg az a képesség, hogy úgy érkezzen a tizenhatoson belülre, mint Bellingham. Ugyanakkor Bellingham nem rendelkezik azokkal az egyéni kvalitásokkal, amivel Zidane rendelkezett,

de ilyen a modern foci. Itt a fizikális képességekre van szükség, amilyenekkel Bellingham rendelkezik, aki gyorsan tudja bejátszani akár az egész pályát" – mondta az edzője az angolról, aki 16 meccsen eddig 15 gólt szerzett a Real Madridban.

„A második félidőben úgy tűnt, elfáradt, de 10 perc alatt összeszedte magát és az utolsó 15 percre megint összeszedte magát és ő jelentette a különbséget a két csapat között. Totális meglepetés. Szerintem más képtelen lett volna ilyen rövid időn belül beilleszkedni a csapatba. Minden nap, minden meccsen meglep minket. Nem csak minket, mindenkit. Bellingham a foci ajándéka. Az edzők és a csapattársak mind elégedettek vele, ahogy a csapat szurkolói is" – mondta Ancelotti.

„Bellingham fiatal, komoly, profi játékos. Nagyon hamar beilleszkedett, de a spanyolt még meg kell tanulnia, de mint mondtam, senki sem tökéletes"- tette hozzá az olasz edző.

A 4-2-es siker azt is jelenti, hogy a Real Madrid csoportelsőként jut tovább a nyolcaddöntőkbe. A sérülésekkel sújtott csapat szombaton a Granada ellen lép majd pályára a spanyol bajnokságban.