A pokolból a mennybe jutott az AS Roma válogatott csatára - videó

fbl Horizontal
Roma's Belgian midfielder #90 Romelu Lukaku celebrates after scoring the team's second goal during the Italian Serie A football match between AS Roma and Lecce on November 5, 2023 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 11. fordulójában az AS Roma a hosszabbításban fordított a Lecce ellen, és 2–1-re nyert. A győztes gólt a belga Romelu Lukaku rúgta a hosszabbításban.

Egy kezezés miatt a Roma már a meccs ötödik percében büntetőhöz jutott. A tizenegyeshez Romelu Lukaku állt oda, de a kapus Wladimiro Falcone védeni tudott. A folytatásban a Roma folyamatosan támadott, ám rendre kimaradtak a helyzetei. A 73. percben ugyanis egy kontrából Pontus Almqvist gólt szerzett, előnyhöz juttatva a vendégeket.

A hosszabbításban azonban megfordította a meccset a Roma. Először Szardar Azmun talált be, majd Lukaku kijavította a hibáját, és a 96. percben győztes gólt ért el.

Romelu Lukaku 6 gólt szerzett az első kilenc meccsén a Roma színeiben. Az olasz bajnokság történetében a debütáló játékosok közül csak Batistuta szerzett többet (10) az első kilenc bajnoki mérkőzésén az AS Roma csapatában.