Vágólapra másolva!
A Ferencváros egy 98. percben lőtt góllal 2-1-re győzött csütörtökön a szerb Csukaricski vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, így továbbra is a továbbjutást jelentő második helyen áll a csoportjában. A találkozó után Dejan Sztankovics, a Fradi edzője az M4 Sport kamerája előtt elmondta, büszke a csapatára, mert hatalmas szívvel a végsőkig küzdöttek.

„Most már jól vagyok.

– mondta Sztankovics, aki elárulta, hogy a 3-5-2-es alapfelállása nem működött, így a hajrában kockázatot kellett vállalnia a formációváltással. „Ez a győzelem nagyon fontos a klubnak, a játékosoknak és a szurkolóknak is. Gratulálok a Csukaricskinek, mert fiatal csapat, de soha nem adják fel, mindent beletettek a játékba. Szerencsére a második félidőre kiürítettük az agyunkat és mindent beletettük. Jó esélyünk van a továbbjutásra, ez nagyon fontos pillanat számunkra" – tett hozzá a Fradi szerb edzője.

Dejan Sztankovics rengeteget idegeskedett a meccsen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szakember a sajtótájékoztatóra hatalmasat fújtatva, de láthatóan még mindig a meccs feszültségével az arcán ült be.

"Ez nem csak Pesics győzelme, hanem az egész csapaté, együtt nyerünk és együtt vesztünk. Az, hogy már az ötödik percben felborult a meccstervünk, teljesen szokatlan egy olyan csapat, mint a Fradi kispadján. Nem szabad, hogy ilyen előforduljon. Az, hogy mit mondtam Pesicsnek a meccs után, az az öltözőben marad, mert csak oda tartozik.

A második félidőben vérrel-verítékkel harcoltunk az egyenlítésért, majd a győzelemért. Ez az attitüd pedig meg is hozta a gyümölcsét."

Adama Traoré sérüléséről az edző nem tudta megmondani, hogy mennyire súlyos. „Ha egy ilyen játékos cserét kér, akkor annak komoly oka van. Majd csak a kontroll után tudunk tisztán látni."

"Ezúttal is apróságok döntöttek, ahogy már annyiszor, az ilyen részletek változtathatnak egy-egy játékos, edző vagy akár klub életén.

– mondta Sztankovics, aki nem felejtette el megdicsérni a remekül küzdő Csukaricskit sem.

A Ferencváros az utolsó fordulóban a listavezető és már továbbjutott olasz Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe lépne, míg egy ponttal játszania kellene a 16 közé kerülésért az Európa-liga egyik csoportharmadikjával, vereség esetén pedig még kieshet.