Az Újpest legendája keményen üzent Vignjevicsnek

VIGNJEVICS, Nebojsa
Nebojsa Vignjevic, az újpesti csapat szerb vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. augusztus 12-én.
Vágólapra másolva!
Egyre mélyebb gödörben van az idényt remekül kezdő Újpest, amelyik több mint egy hónapja nem nyert bajnokit. Ezt elégelte meg a lila-fehér klub korábbi legendás játékosa, Fazekas László, aki nagyon kemény üzenetet küldött a csapatot irányító edzőnek, Nebojsa Vignjevicsnek.

Az Újpest utoljára október 21-én nyert bajnokit, amikor 5-3-ra verte a Kecskemétet, azóta viszont kikapott a Ferencvárostól (0-3), a Fehérvártól (1-2), a Puskás Akadémiától (1-2), és, ami mind közül a legfájóbb, a hétvégén 4-0-ra a kiesés elől menekülő Mezőkövesdtől. Az idényt remekül kezdő csapat így már csak a nyolcadik helyen áll a tabellán.

Nebojsa Vignjevicsnek gyorsan kell lépnie, mielőtt még nagyobb lesz a baj Újpesten Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Mandíner egy alapos cikkben szedte össze az okokat a kapuskérdéstől, a gyenge védelmen, a vezéregyéniségek hiányán (Yoha Croizet érthetetlen elengedés), és persze, az edző, a csapatot a 2013 és 2020 közötti időszak után másodszor irányító, a szurkolók körében még mindig viszonylag népszerű Nebojsa Vignjevics szerepéig.

Utóbbiról igen sarkos véleményt fogalmazott meg a klub korábbi legendás játékosa, a csapat mezét 15 éven át viselő, 92-szeres magyar válogatott, Fazekas László.

"Kialakult egy kezdőcsapat, aztán egyszer csak cserélgetni kezdte a futballistákat a szakmai stáb, ráadásul egy-egy meccs közben is többször rosszul változtattak.

ez is hozzájárulhatott a csapategység felbomlásához. (...) Bizonyos Baróti Lajos mondta egyszer: a jó csapat kialakításához egy kiemelkedő képességű kapus, egy középhátvéd, egy irányító és egy befejező csatár kell. Nos, ebből Újpesten nem sok akad, talán már Mezőkövesden is több kiemelkedő képességű futballista játszik.

– nyilatkozta a Mandinernek az Újpesttel 7-szeres magyar bajnok korábbi csatár.