A PSG kapusa brutálisan lerúgta a magyar válogatott focista csapattársát - videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's Italian goalkeeper #99 Gianluigi Donnarumma (R) leaves the pitch next to Paris Saint-Germain's French forward #07 Kylian Mbappe after receiving a red card during the French L1 football match between Le Havre AC and Paris Saint-Germain (PSG) at The Stade Oceane in Le Havre, north-western France, on December 3, 2023. (Photo by DAMIEN MEYER / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának a Paris Saint-Germain 2-0-ra nyert a magyar válogatott Loic Negóval felálló Le Havre otthonában. A párizsiak szinte az egész meccset emberhátrányban voltak kénytelek lejátszani, mivel Giangluigi Donnarumma szabálytalansága miatt már a 10. percben megfogyatkoztak.

Eseménydúsan indult a francia bajnoki, ugyanis az olasz válogatott kapus már a 10. percben azonnali piros lapot kapott. Egy hazai felívelést követően nem állt a helyzet magaslatán a PSG védelme, Donnarumma pedig kénytelen volt a kapujából kijönni, és megpróbált tisztázni a kapujára törő Josué Casimir elől. Az előző fordulóban, a Monaco ellen hatalmas potyagólt kapó kapus azonban a támadó nyakát rúgta meg, így a játékvezető kiállította.

Az olasz kapus helyett a spanyol Arnau Torres állt be, ám ez már a második kényszerű cseréje volt a párizsiaknak az első tíz percben, ugyanis a megsérült Fabian Ruizt Manuel Ugarte váltotta.

Aztán a 23. percben emberhátrányban is vezetést tudott szerezni a PSG Kylian Mbappé góljával, aki akár le is zárhatta volna a meccset pár perccel később, de a találatát es miatt érvénytelenítették.

Donnarumma megint negatív hőse volt a PSG-nek Forrás: AFP/Damien Meyer

A fordulás után több egyenlítési lehetősége is volt a hazaiaknak, de végül a Paris Saint-Germain Vitinha hajrában szerzett góljával bebiztosította a győzelmet. Luis Enrique együttese sorozatban hetedik sikerét aratta és már négy pont az előnye a második Nice-szel szemben. A magyar válogatott Nego a kezdőben kapott helyett, a 46. percben azonban lecserélték.