Agyba-főbe verték a bírót a focimeccsen - videó

MKE Ankaragucu President Faruk Koca punched referee Halil Umut Meler attack,punched,Soccer Horizontal
ANKARA, TURKIYE - DECEMBER 11: Referee Halil Umut Meler falls to the ground after Faruk Koca, President of MKE Ankaragucu throws a punch to him following the Turkish Super Lig week 15 football match between MKE Ankaragucu and Rizespor at Eryaman Stadium in Ankara, Turkiye on December 11, 2023. The match ended 1-1. Emin Sansar / Anadolu (Photo by Emin Sansar / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A török élvonalban szereplő Ankaragücü - Rizespor bajnokiján döbbenetes jelenet játszódott le. A lefújás után a hazai csapat tagjai annyira nem tudták elviselni, hogy az utolsó pillanatban bukták el a győzelmet, hogy rátámadtak és alaposan megverték a bírót.

Az Ankaragücü már a mérkőzés elején megszerezte a vezetést, majd rögtön a szünet után emberhátrányba került. Ennek ellenére sokáig úgy tűnt, hogy tíz emberrel is otthon tartja a csapat a három pontot, főleg amikor Halil Umut Meler játékvezető a vendégektől kiállította Emirhan Topcut a 95. percben. Két perccel később viszont jött a dráma, egyenlített a Rizespor.

Halil Umut Melert brutálisan megverték a meccs után Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Emin Sansar

Brutális bíróverés a török bajnokságban

A lefújás után az őrjöngő hazaiak miatt aztán eldurvultak az események és hatalmas tömegjelenet alakult ki a pályán. Melert először ököllel ütötték arcon, majd miután a földre került még meg is rugdosták.

A 37 éves játékvezetőt aztán a biztonságiak menekítették ki, és azonnal egy helyi kórházba szállították. Török sajtóhírek szerint az Ankaragücü elnöke, Faruk Koca ütötte meg a játékvezetőt, akinek ettől hatalmas monokli keletkezett a szeme alatt.

Yilmaz Tunc, Törökország igazságügyi minisztere megjegyezte, hogy az ankarai rendőrség vizsgálatot indított a botrányos jelenetekben részt vevő személyek ellen.