Vágólapra másolva!
Elképesztő jelenet zajlott le a német másodosztályban megrendezett St. Pauli-Hamburg rangadón, ugyanis elképesztő öngólt hozott össze a vendégcsapat kapusa.

Komoly rangadóval indult a német másodosztály 15. fordulója, ugyanis a Bundesliga 2 élén álló St. Pauli a második helyen szereplő városi riválist, a Németh Andrást is foglalkoztató Hamburgot fogadta. Az első félórában nyoma sem volt annak, hogy azonos szinten lenne a két csapat, ráadásul a 27. percben egy bohózatba illő öngóllal került kétgólos hátrányba a HSV.

A Hamburg kapusa óriásit hibázott, de végül a csapata megmentette Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marcus Brandt

A vendégek alig tudták kihozni a saját kapujuk elől a labdát, majd egy szabadrúgásnál Heuer Fernandes kapus ahelyett, hogy előre ívelt volna, inkább Stephan Ambrosiust hozta játékba, aki Guilherme Ramosnak passzolt. A portugál védő az ötös bal sarkáról egyből vissza passzolt a kapu irányába, ám erre senki sem számított, így Fernandes kétségbeesetten próbálta menteni a menthetőt, hogy ne szöglettel jöjjön az ellenfél, azonban olyan szerencsétlenül találta el a labdát, hogy végül egy méterről a saját kapujába bombázott.

A Hamburg aztán a második félidő derekán Robert Glatzel és Immanuel Pherai góljaival két perc alatt ledolgozta a hátrányát, és végül megmentett egy pontot a listavezető otthonában. A magyar válogatott támadó a 90. percben állt be csereként.