Hullazsákot küldtek az ultrák a kiesés ellen harcoló csapatuknak

fbl LGBTQ Horizontal
Supporters of Bahia are seen outside the Arena Fonte Nova stadium before the Brazil's Second Division Football Championship match between Bahia and Operario in Salvador, Bahia state, Brazil, on September 24, 2022. EC Bahia football team, in northeastern Salvador, is a rare safe space for gay fans who often steer clear of football stadiums for fear of coming under attack. The Torcida LGBTricolor fan collective, founded in September 2019 with the support of EC Bahia (currently in the second division), has become known for its progressive attitude in recent years. The supporters count only 15 members, a far cry from other massive Brazilian fan groups. However, the fact that they can go to the stadium waving rainbow flags and wearing rainbow T-shirts is no small matter. In other Brazilian football stadiums, homosexual fans are forced to fly under the radar to avoid homophobic chants, insults, hostile looks, and even assaults. (Photo by RAFAELA ARAUJO / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil élvonalbeli bajnokságban a kiesés ellen küzdő Bahia csapatának játékosai rémisztő ajándékot kaptak kedden a saját szurkolóiktól.

A kétszeres bajnok Salvador Bahia-i csapat rettenetesen nagy bajban van a brazil élvonal (Campeonato Brasileiro Série A) utolsó fordulója előtt. A 20 csapatos bajnokságban ugyanis a már kiesést jelentő 17. helyen állnak, és egyáltalán nem a saját kezükben van a sorsuk. A szurkolók napok, hetek óta tüntetnek a csapat edzésein, meccsein, rendszeresek az összetűzések a rendőrökkel. Ezúttal pedig a csapat néhány játékosát találták meg, akiknek névre szóló "Mikulás-csomagot" küldtek: fekete hullazsákokat kaptak, rajtuk a fényképükkel.

Hat játékos, Vitor Hugo, a csapatkapitány Kanu, a jobbhátvéd Cicinho, valamint három támadó, Ademir, Everaldo és Carlos Santoro kapott csomagot. Csütörtökön (december 7.) majd kiderül, hogy mennyire volt sikeres a motiválás...

Az élvonalba éppen az előző idény végén feljutó, 41 pontos Bahia az utolsó fordulóban a dobogóért harcoló Atlético-MG-t fogadja, míg a szintén veszélyeztetett, de már bentmaradó helyen álló, a Bahiát egy ponttal előző Vasco da Gama a már tét nélkül kiálló Bragantinót, míg a Santos (ők két ponttal előzik a Bahiát) az ugyancsak biztonságban lévő Fortalezát látja vendégül.

A későbbi bajnok Palemeirast azért sikerült elkapni: