Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. A sorsolás után a magyar válogatott egykori klasszisa, a korábbi világválogatott Détári Lajos a Magyar Nemzetnek azt mondta, bravúrra lesz szükség a továbbjutáshoz, mert bár a németek hiába gyengélkednek, a kontinenstornán roppant veszélyesek lesznek.

„Én a huszonegy már ismert válogatott között egyetlen gyengét sem találok, és nyilván a pótselejtezőkből is három erős csapat érkezik.

A németek ellen a közelmúltban jól szerepeltünk, az előző Eb-n döntetlent játszottunk velük, majd később itthon is, a legutóbb pedig idegenben legyőztük őket, ez azonban nem számít" – mondta a korábbi 61-szeres magyar válogatott Détári Lajos.

Détári Lajos elmondta, mire lesz szükség a továbbjutáshoz az Eb-n Forrás: AFP/Staff

„Most egészen más meccsek következnek, házigazdaként nagyon alaposan felkészülnek, és kárpótolni akarják a szurkolóikat az utóbbi időszak szerényebb eredményeiért, és vannak olyan jó játékosaik, hogy erre képesek legyenek.

Annak azért örülök, hogy nem a nyolcvanezres dortmundi stadionban találkozunk velük, de természetesen Stuttgartban is félelmetes lesz a hangulat.

Fontos, hogy jó rajtot vegyünk Svájc ellen, aminek a záloga az, hogy a tökéleteshez közeli legyen a felkészülésünk, és ne legyenek sérülések, Marco Rossi a legjobb kerettel utazhasson Németországba" – tette hozzá a korábbi világválogatott focista, aki 1987 és 1988 között futballozott a német Eintracht Frankfurt csapatában.

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.