Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. Fiola Attila, a magyar válogatott védője a sorsolás után az M4 Sportnak nyilatkozva úgy értékelt, hogy egy Európa-bajnokságon nincs jó vagy rossz csoport.

„Egy Európa-bajnokságon nincs jó vagy rossz csoport.

A skótok nagyon jók, láttam is pár meccsüket. A svájciakkal játszottunk vb-selejtezőt 2017-ben, sok sikerélményünk nem volt ellenük. Ez lesz sorozatban a harmadik Eb-nk, most már teljesen kicserélődött a csapat, remek a csapategység, úgyhogy pozitívan váratjuk a következő időszakot, és bízom benne, hogy szép eredményeket fogunk elérni a csoportban" – mondta az 56-szoros válogatott Fiola Attila, aki a 2021-es Európa-bajnokságon felejthetetlen gólt lőtt a Puskás Arénában a franciák elleni csoportmeccsen.

Fiola Attila az előző Eb-n csodagólt lőtt a franciáknak Forrás: AFP/Tibor Illyes

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.