Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott csoportelsőként jutott ki a 2024-es Európa-bajnokságra, ahol a házigazda Németország mellett Skócia és Svájc lesznek az ellenfelei. A selejtezősorozat idején Szoboszlai Dominik több mutatóban is kiemelkedett, az egyikben pedig ő volt a legjobb.

Csodagól és elképesztő teljesítmény Szoboszlai Dominiktól

Szoboszlai Dominik szenzációs teljesítménnyel, 4 góllal és 4 gólpasszal zárta a 2024-es Európa-bajnoki selejtezősorozatot, amelynek utolsó meccsén, a Montenegró elleni hazai találkozón két gyönyörű gólt lőtt, ezek közül az első egyenesen csodaszámba ment.

Szoboszlai Dominik csodagólt lőtt Montenegrónak Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar válogatott csapatkapitánya - akinek szenzációs találatát az UEFA a forduló legszebbjének választotta - számos mutatóban végzett az élmezőnyben, ráadásul ő próbálkozott a legtöbb beadással, szám szerint 23 kísérlettel az Eb-selejtezők során - vette észre a Nemzeti Sport.

A selejtező gólkirálya az AS Roma belga válogatott csatára, Romelu Lukaku lett 14 góllal, a legtöbb gólpasszt pedig a Manchester United portugál középpályása, Bruno Fernandes adta, aki 8 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait.

Szoboszlai az Eb-n is ott lehet a legjobbak között

A magyar válogatott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságon a házigazda németek mellett a skótok és a svájciak ellen is pályára lép majd, és minden esélye megvan arra, hogy ebből a kemény csoportból is kiharcolja a továbbjutást.

Csoportelsőként jutott ki a 2024-es Eb-re a magyar válogatott Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szoboszlai, aki az Eb-n is a legnagyobb sztárok közé emelkedhet, úgy gondolja, hogy a magyar csapatnak minden meccsbe keményen bele kell állnia, emellett pedig élveznie kell, hogy ismét ott van a kontinenstornán.

"A legfontosabb, hogy senkire, egyetlen csapattársamra sem akarok semmiféle nyomást helyezni.

Emellett a legfontosabb: élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta" - nyilatkozta a Liverpool középpályása az Eb-csoportok sorsolása után.