Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a bajnoki címvédő Manchester City 3-3-as döntetlent játszott a Tottenham Hotspur csapatával az Etihad Stadionban. A találkozó hajrájában egy érthetetlen játékvezetői ítélet megakadályozta a hazaiak esetleges sikerét, ezt pedig Erling Haaland és Pep Guardiola sem hagyta szó nélkül.

A találkozó botrányos körülmények között ért véget, ugyanis a 95. percben Erling Haaland kapott egy labdát a félpályánál, felrúgták, de a norvég játékos meg tudta tartani a labdát és kiugratta ziccerben Jack Grealisht. Azonban a mérkőzést vezető Simon Hooper (már a kiugratás után) belefújt a fault miatt, és megállította Grealisht, aki éppen egyedül tört kapura. Ezt követően és a lefújás után

Erling Haaland hosszú másodpercekig pocskondiázta a játékvezetőt, és a csapattársainak kellett lefogniuk a norvég támadót.

Erling Haaland még a meccs után is Simon Hoopert szidta Forrás: AFP/Darren Staples

Guardiola és Haaland reakciója a meccs után

Pep Guardiola a sajtótájékoztatón úgy reagált, hogy inkább a következő kérdést kérte, mert

nem akart úgy tenni, mint az Arsenal edzője, Mikel Arteta,

aki a Newcastle elleni meccs után kritizálta a bírókat. Végül a Manchester City vezetőedzője mégis megszólalt az ügyről.
„Nehéz, ha visszanézzük a jelenetet: a játékvezető úgy dönt, hogy megfújja a sípot, miután már azt mutatta, hogy játsszunk tovább. A passz után jött a sípszó, szóval nem értem ezt a húzását..." – mondta Guardiola, aki kiemelte, nem akarja a bírókat hibáztatni a pontvesztésért.

A spanyol szakember ezután a hevesen reklamáló Haaland kifakadására is kitért.
„Ez teljesen normális,

A szabályok szerint nem beszélhetsz a játékvezetőkkel vagy a negyedik bíróval, de így ma 10 játékost ki kellett volna kiállítani. Egy kicsit csalódott volt nyilván. Még a játékvezető is csalódott lett volna, ha ma a Cityben játszik..."

Erling Haaland később a közösségi médiában is

reagált, méghozzá a videót megosztó bejegyzésében három betűvel: "Wtf",

azaz az angol "mi a f***?" rövidítésével.