Vágólapra másolva!
Elképesztő összecsapások voltak Birminghamben a Legia és az Aston Villa Konferencia-liga meccse előtt.

A meccset az Aston Villa nyerte 2-1-re a Legia ellen, amivel tovább is jutott, de a találkozó nem erről marad emlékezetes. A meccs előtt ugyanis összecsaptak a szurkolók a rendőrökkel, amiben legalább négy rendőr megsérült.

Tomboltak a lengyel szurkolók Forrás: twitter.com/Awaydays23

A rohamrendőrök a meccs előtt egy parkolóba terelték a renitens szurkolókat, de így is több rendőr megsérült, egyiküket egy fáklya találta el, ami után égési sérüléseket szenvedett. A lengyel szurkolók korábbi renitens megmozdulásai miatt csak 1000 jegyet kaphattak a meccsre, de így is érkezett a meccsre másik ezer, jegy nélküli szurkoló.

A meccs előtt kialakult történtek miatt a jeggyel rendelkező szurkolók se jutottak be a meccsre a kezdésre. Végül 39 szurkolót vettek őrizetbe, és nem is engedtek be senkit a vendégszektorokba a rendőrsé döntése értelmében.

A két klub egyébként most egymásra mutogat. Az angolok szerint a lengyelek hibáztak, mert nem kontrollálták megfelelően a szurkolóikat, míg a Legia szerint a Villánál hibáztak azzal, hogy nem biztosították a biztonságos bejutást a stadionba a jeggyel rendelkező szurkolóknak.