Ki nem találná, hogy ki lett a hónap játékosa a Premier League-ben

fbl Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
Manchester United's English defender #05 Harry Maguire (L) celebrates after scoring his team first goal during the UEFA Champions League Group A football match between Manchester United and FC Copenhagen at Old Trafford, in Manchester, north-west England, on October 24, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Harry Maguire, a Manchester United angol hátvédje lett a hónap legjobb játékosa novemberben a Premier League-ben.

Nagyot fordult a világ az angol sztárfocistával

Néhány hete még teljesen elképzelhetetlennek tűnt, hogy Maguire ilyen elismerésben részesül, mivel hosszú ideig nem számított már alapembernek a Manchester Unitedban. Az agyonszidott, a csapatkapitányi tisztségétől megfosztott 30 éves védő volt az előző szezonban a United bűnbakja, a gyenge teljesítménye miatt pedig az angol mémgyárosok állandó célpontjává vált, nyáron pedig az is felmerült, hogy elhagyja a csapatot.

Harry Maguire lett a hónap legjobb játékosa a Premier League-ben Forrás: AFP/Adrian Dennis

Maguire azonban az utóbbi hetekben visszaverekedte magát a kezdőbe, és Lisandro Martínez távollétében Erik ten Hag első számú középhátvédje lett. Novemberben a manchesteriek mindhárom bajnokiját (Fulham, Luton Town, Everton) végigjátszotta, ráadásul ezeken kapott gól nélkül nyert a csapata.

A világ legdrágább védője 2019-ben 87 millió fontért igazolt a Unitedhez, ahol 2025-ig érvényes a szerződése.

Mióta az angol hátvéd újra élvezi ten Hag bizalmát, a manchesteriek nyolc bajnokiból hatot megnyertek két vereség mellett. Maguire a Bajnokok Ligájában győztes gólt is szerzett, ám vele együtt is kilátástalan helyzetbe került a csapat a nemzetközi porondon.

Maguire mellett a Manchester Unitedet iráényító Erik ten Hagot is díjazták, ugyanis a holland lett a novemberi hónap legjobb edzője. Ten Hag harmadszor kapta meg ezt az elismerést, így már csak Sir Alex Ferguson (27) nyert nála többet a Manchester United menedzsereként.